Europese betoging op 12 december: het MIVB-net zal hinder ondervinden

Op dinsdag 12 december vindt in Brussel een Europese betoging plaats tegen de bezuinigingen. De MIVB verwacht de hele dag storingen op haar netwerk. De openbaarvervoersmaatschappij vraagt haar reizigers om, indien mogelijk, in alternatieve oplossingen te voorzien om zich die dag in Brussel te verplaatsen. De Floya-app biedt mogelijkheden om de beste optie te vinden.

Het Europees Verbond van Vakverenigingen roept op tot een betoging tegen de bezuinigingen in Europa. De drie vakbonden van de MIVB dienden een stakingsaanzegging in voor hun leden die aan deze nationale manifestatie willen deelnemen.

Hinder verwacht

De MIVB verwacht op 12 december de hele dag grote verstoringen op de bus-, tram- en metrolijnen, omdat een deel van haar personeel aan deze actie deelneemt. Op dit moment is het niet mogelijk om te voorspellen welke lijnen zullen rijden of wat de omvang van de staking zal zijn.

De MIVB zal de reizigers in real time op de hoogte houden van de situatie op het net via haar verschillende communicatiekanalen. Ze roept haar reizigers op om, in de mate van het mogelijke, alternatieve oplossingen voor het openbaar vervoer te plannen voor hun verplaatsingen op dinsdag en om de mobiliteitstoepassing Floya te gebruiken om de beste optie te vinden.

Floya kan helpen

De Floya-app (www.floya.brussels - beschikbaar in de App Store en Google Play) helpt om de mogelijkheden te vinden om zich op de dag van de betoging in Brussel te verplaatsen. Naast de vier openbaarvervoersoperatoren omvat Floya ook zes privéoperatoren: Villo (deelfietsen, station based), DOTT (deelsteps en -fietsen, free floating), TIER (deelsteps, free floating), Cambio (deelauto's, station based), Poppy (deelauto's, free floating) en Taxis Verts. Deze zachte mobiliteitsmiddelen kunnen alternatieve oplossingen bieden voor gebruikers van het openbaar vervoer.

Informatie in real time

De MIVB zal haar reizigers in real time informeren zodra ze een duidelijk beeld heeft van de lijnen die rijden. Informatie over de situatie op het net wordt gepubliceerd op de website van de MIVB, op de mobiele app, op de sociale media en aan de haltes. De Customer Care is vanaf 6 uur telefonisch bereikbaar op het nummer 070 23 2000. Er komt ook informatie via sociale media Facebook, X (vroeger Twitter) en Instagram. De MIVB verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak.

Voor meer informatie, afspraak op www.mivb.brussels.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel