Betoging op 12/3: sterke hinder op het MIVB-net

De MIVB verwacht morgen, dinsdag 12 maart, forse hinder op haar net door de manifestatie in Brussel tegen de Europese bezuinigingsmaatregelen. De vervoersmaatschappij informeert haar reizigers in real time over de storingen en raadt hen aan in de mate van het mogelijke in alternatieven te voorzien om zich die dag in Brussel te verplaatsen.

Verschillende vakbonden roepen op deel te nemen aan de betoging tegen de Europese bezuinigingsmaatregelen die morgen, dinsdag 12 maart, plaatsvindt in Brussel. Het bus-, tram- en metroverkeer riskeert sterke hinder te ondervinden door deelname van personeelsleden aan deze actie en door de doortocht van de manifestatie langs het traject van verschillende lijnen.

Het is momenteel onmogelijk om de omvang van de hinder in te schatten. Daarom raadt de MIVB haar reizigers aan voor een alternatieve manier te kiezen om zich die dag in Brussel te verplaatsen.

De MIVB informeert haar reizigers in real time vanaf 6 uur ’s ochtends via de verschillende kanalen: haar website www.mivb.brussels, de app, social media en via de schermen aan de haltes en in de station. De dienst Customer Care is eveneens vanaf 6 uur beschikbaar om te antwoorden op vragen via social media en de telefoon op 070-23.2000.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel