Geen metroverkeer tussen Veeweide en Erasmus tijdens weekend 19 en 20 oktober

Het metroverkeer op de lijn 5 wordt onderbroken voor werken van de MIVB tussen de stations Veeweide en Erasmus tijdens het weekend van 19 en 20 oktober.

De MIVB vervangt komend weekend 19 en 20 oktober twee wissels tussen de stations Veeweide en Bizet.

Door deze werken wordt het metroverkeer onderbroken van het begin van de dienst op zaterdag 19 oktober tot het einde van de dienst op zondag 20 oktober.

De MIVB grijpt deze onderbreking aan om werken uit te voeren voor de versterking van de perrons in het station COOVI in het kader van het moderniseringsprogramma van de metro. Dankzij deze versterking kunnen perrondeurtjes langs de sporen worden geïnstalleerd om indringen onmogelijk te maken. Er is eveneens voorzien in spoorwerken aan het achterstation in Erasmus voor de indienststelling van de nieuwe ondergrondse metroremise in 2020.

Pendelbussen

De metro's van lijn 5 worden tijdens het weekend vervangen door pendelbussen tussen de stations Veeweide en Erasmus. In het station Veeweide vertrekken de metro’s richting Herrmann-Debroux van op het andere spoor (perron richting Erasmus).

De bussen van lijn 75 worden omgelegd tussen de haltes Van Beethoven en Bizet via Veeweide, om een aansluiting te verzekeren met de metro’s van lijn 5 richting Herrmann-Debroux.

De dienstregelingen en reiswegen van de pendelbussen zijn beschikbaar op de website van de MIVB: www.mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel