Skip to Content

Geldautomaten in zes nieuwe metrostations

Deze herfst komen er nieuwe bankautomaten in de (pre)metrostations. Alles samen gaat het om 30 MIVB-stations, waarvan zes waar er nog geen stonden.

Onder de verschillende diensten voor reizigers op het openbaarvervoersnet van de MIVB zijn de geldautomaten bijzonder populair. Aangezien het huidige contract op 30 juni afliep, schreef de MIVB een aanbesteding uit om een nieuwe exploitant te vinden voor een periode van 11 jaar. Batopin (conglomeraat ING, BNP, Belfius, KBC) haalde het contract binnen onder de merknaam Bancontact. ​

Zes nieuwe stations

Van de 29 stations die momenteel een geldautomaat hebben, behouden er 24 hun automaat. Door de aanwezigheid van andere geldautomaten in de buurt of het geringe gebruik ervan worden de geldautomaten in de stations Sint-Guido, Heizel, Delta, Demey en Alma niet vervangen. In plaats daarvan komen er Bancontact-automaten in zes nieuwe stations: Troon, Beekkant, Graaf van Vlaanderen, Anneessens, Zwarte Vijvers en in het station Liedts op de toekomstige metrolijn 3. In totaal worden 30 metro- en premetrostations uitgerust met een of meerdere geldautomaten. De stations Clemenceau, Ribaucourt, Weststation, Noordstation en Centraal Station (na de werken) worden uitgerust met twee geldautomaten.

Geleidelijke installatie

De oude toestellen worden ten laatste op 25 november verwijderd. De installatie van de nieuwe automaten wordt zoveel mogelijk op de verwijderingsfase afgestemd om de periode waarin de automaten niet beschikbaar zijn voor reizigers tot een minimum te beperken. Deze periode varieert van 2 tot 6 weken, afhankelijk van het station. De huidige toestellen blijven operationeel tot ze worden verwijderd.

Geld afhalen zonder meerkost

Klanten van de banken ING, BNP, KBC en Belfius die al geen afhaalkosten betalen in hun respectievelijke banken zullen ook geen afhaalkosten betalen als ze de nieuwe Bancontact-automaten gebruiken.

Story image

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel