Goud voor community managers van de MIVB

Het social media team van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB sleepte donderdagavond de IAB Mixx Award voor het beste community management in de wacht. Het team dat de Facebook-, Twitteraccount en andere sociale media van de MIVB beheert, haalde goud voor de originele en soms gedurfde manier waarop ze in dialoog gaat met haar klanten.

De Marketing and Interactive Excellence (Mixx) Awards van het Interactive Advertising Bureau (IAB) Belgium zetten de beste Belgische digitale campagnes van het jaar in de kijker. De prijs die de MIVB donderdagavond in Tour & Taxis kreeg, was die voor het beste community of conversation management. Die bekroont de manier waarop bedrijven op lange termijn in dialoog gaan met hun klanten op sociale media.

Opvallend is dat de MIVB het enige klassieke bedrijf was dat donderdagavond een IAB Mixx Award in de wacht sleepte. Alle andere prijzen gingen naar reclamebureau’s die in opdracht werken van bedrijven.

De jury, onder voorzitterschap van Mathias Beke (Arena Media), koos voor de community managers van de MIVB omwille van hun creatieve en gedurfde aanpak. Het social media team van Brusselse vervoersmaatschappij onderscheidt zich vooral door zijn gebruik van humor en zelfrelativering, als dat gepast is. Het slaagt er zo regelmatig in om zelfs van de meest kritische klanten ambassadeurs te maken. Een voorbeeld daarvan was de digitale begrafenis van de Twitteraccount STIB_fail.

De MIVB is sinds 2011 actief op sociale media, aanvankelijk eerst op Facebook en later op Twitter. Ze behandelt daarbij alle berichten via haar Facebookpagina en Twitteraccount en beantwoordt elke vraag of klacht. In 2014 ging het in totaal om 44.000 behandelde berichten. De MIVB gebruikt de feedback van klanten om haar dienstverlening te verbeteren.

Daarnaast geeft de MIVB via Facebook, Twitter, Instagram, etc. een blik achter de schermen en meer achtergrond, vertelt ze de geschiedenis van het openbaar vervoer en het leven op het Brusselse openbaar vervoer. De vervoersmaatschappij informeert haar reizigers via Twitter ook 7 dagen op 7 in real time over onvoorziene storingen.

Over IAB Belgium

Het Interactive Advertising Bureau Belgium (IAB Belgium) is een beroepsvereniging die alle actoren binnen de digitale en interactieve communicatiemarkt (internet, interactieve digitale televisie, mobile marketing,…) in België samenbrengt. Zij vertegenwoordigt de belangen van meer dan 200 adverteerders, uitgevers, aankoopcentrales van mediaruimte, agentschappen en andere dienstverleners van de informatiemaatschappij.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel