Gratis vervoer en opendeurdag in de stelplaats van Haren op Autoloze zondag

 

Op Autoloze zondag, dit jaar op 17 september, is het MIVB-net gratis. De MIVB maakt ook van de gelegenheid gebruik om de deuren te openen van haar nieuwe technische werkplaats in Haren. Een ideale kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het openbaar vervoer.

Zoals elk jaar is het autoverkeer op Autoloze zondag verboden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit jaar vindt deze plaats op 17 september, een dag na de start van de Week van de Mobiliteit, die loopt tot 22 september. Autoloze zondag is de gelegenheid voor Brusselaars en bezoekers om de stad anders te verkennen en andere vervoermiddelen uit te proberen. Ideaal om daarbij de Floya-app te gebruiken. Daarmee kunnen gebruikers de vele mobiliteitsdiensten die in Brussel worden aangeboden gemakkelijk combineren. Deze nieuwe multimodale app van de MIVB wordt uitgebreid voorgesteld tijdens de Week van de Mobiliteit met als thema ‘Join The Move’. Het MIVB-net is de ruggengraat van de alternatieve mobiliteit in Brussel en is de hele dag gratis. Nieuwsgierigen kunnen bijvoorbeeld naar de stelplaats van Haren reizen, waar de deuren van de werkplaatsen wijd openstaan op zondag 17 september van 10 tot 16 uur. ​ ​ ​ ​

Een versterkte dienstverlening

Alle bus-, tram- en metrolijnen van de MIVB zijn de hele dag gratis beschikbaar, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. De valideringstoestellen worden gedesactiveerd en de metropoortjes staan open.

De dienstverlening wordt ook versterkt. De bussen, trams en metro’s rijden volgens het tijdschema van een zaterdag. Er zijn hogere frequenties op de vier metrolijnen, op tramlijnen 7, 8, 9, 25, 39, 44, 92 en 93 en op buslijnen 20, 49, 50, 54, 59 en 95. Daarnaast rijdt een gratis pendelbus tussen parking C en station Heizel.

«De autoloze dag is een unieke gelegenheid om Brussel te herontdekken. De MIVB staat klaar om elke reiziger een aangename en milieuvriendelijke ervaring te garanderen», zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

Achter de schermen van de MIVB

De site van Haren opent zijn deuren voor bezoekers op Autoloze zondag. Je kan een groot aantal uiteenlopende technische jobs ontdekken bij een bezoek aan de technische werkplaats en de schilderstunnel. Je kan ook plaatsnemen in de stuurcabine van een tram, de nieuwste MIVB-gadgets aanschaffen in de MIVBstore of kennismaken met de hondenbrigade. Geïnteresseerden kunnen ook vragen stellen aan de aanwezige veiligheidsmedewerkers en zich inschrijven voor de Jobday voor patrouilleurs op 5 oktober.

Praktische info

De ingang voor de site in Haren ligt aan de Houtweg 99, tegenover de halte Bordet Station. De werkplaats opent haar deuren van 10 tot 16 uur. Buslijnen 59 en 64 worden verlengd en dienen als pendelbus tussen de ingang van de site en de technische werkplaats. Een rit met een historische bus en tram is ook mogelijk. De site in Haren beslaat een oppervlakte van 31 hectare. Er werken meer dan 2.000 medewerkers.

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel