Helft Brussels metronetwerk terug open vanaf woensdagochtend 6 uur

Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet bevestigen dat de Brusselse metro vanaf woensdag 6u gedeeltelijk terug zal worden opengesteld. De openstelling van het metronetwerk werd vandaag voorbereid door het kabinet van de minister-president Vervoort, het kabinet van minister Smet en de MIVB; en het federaal crisiscentrum heeft hiervoor het licht op groen gezet. Er zullen door de politie en het leger voldoende manschappen worden ingezet om de veiligheid in de metrostations te garanderen. 

Maandag kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat het metronetwerk in het Brussels Gewest vanaf woensdag weer geleidelijk zou worden heropgestart. Brussels minister-president Vervoort en Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet laten nu weten dat 35 van de 69 Brusselse (pre)metrostations vanaf woensdag terug worden opengesteld tussen 6 en 22 uur. Het metroverkeer op de Kleine Ring, en tussen Montgomery en Weststation zal terug hernemen. Op de Noord-Zuidas zal de (pre)metro rijden zonder halt te houden in de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier.

 

Concreet gaat het om volgende lijnen (zie ook schema in attachment):

  • Lijn 1 tussen Weststation en Montgomery
  • Lijn 2 tussen Simonis en Elisabeth
  • Lijn 3 tussen Esplanade en Churchill, zonder halt te houden in de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier
  • Lijn 4 tussen Noordstation en Stalle, zonder halt te houden in de stations Beurs, Anneessens en Lemonnier
  • Lijn 7 tussen Heizel en Vanderkindere, gedeelte Meiser en Boileau inbegrepen

 

Politieagenten en militairen zullen waken over de veiligheid van de reizigers en het personeel in de stations. De bevoegde instanties zullen de situatie samen met de veiligheidsdiensten evalueren en beslissen of later in de week ook de rest van het netwerk kan worden opengesteld. 

 

Bussen en trams rijden morgen normaal. Alleen de tramlijnen 51 en 82 stoppen niet in Lemonnier.

Beelden maken in de metro en premetro zal niet toegestaan zijn behalve op onderstaand moment:

  • Opening van station De Brouckère om 6.50 uur. Afspraak voor bioscoop UGC.
Contacteer ons
Jo De Witte Woordvoerder kabinet Vervoort
Lore Vandoorne Woordvoerster kabinet Smet
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel