Helft gebruikers 5- en 10-rittenkaarten heeft al MOBIB

De MIVB deelde sinds 21 april al meer dan 100.000 MOBIB Basic-kaarten uit aan de reizigers die papieren 5- en 10-rittenkaarten gebruiken. Op die datum werd een grootscheepse campagne gelanceerd: “MOBIB zet Brussel op de kaart” en werden MOBIB Basic-kaarten uitgedeeld. De helft van de gebruikers van de papieren 5- en 10-rittenkaarten is al overgestapt op de MOBIB-kaart.

Sinds 21 april kan de MOBIB-kaart worden gebruikt op de netten van de vier openbaarvervoermaatschappijen in Brussel. Met die veralgemening kan de MIVB geleidelijk de “papieren” tickets met magneetstrook afschaffen ten voordele van de MOBIB-kaart en het ticket met chip. Tegen eind 2016 zullen alle papieren tickets met magneetstrook verdwenen zijn. De nieuwe voertuigen die op het net worden ingezet zullen niet meer worden uitgerust met ontwaardingstoestellen voor papieren tickets (de oranje toestellen) aangezien ze niet meer beschikbaar zijn op.

De eerste fase van de overstap begon op 21 april. Op 1 juli verdwijnen de papieren 5- en 10-rittenkaarten. De reizigers die deze vervoersbewijzen gebruiken wordt gevraagd deze te laden op een MOBIB-kaart of een MOBIB Basic-kaart. Het gaat om ongeveer 200.000 reizigers. Om hen te begeleiden lanceerde de MIVB een grootscheepse informatiecampagne waarbij ze gratis MOBIB Basic-kaarten uitdeelt aan reizigers die een papieren 5- of 10-rittenkaart hebben.

Meer dan 100.000 MOBIB Basic-kaarten uitgedeeld

De actie is een succes. Een maand na het begin van de campagne kregen al meer dan 100.000 reizigers een MOBIB Basic-kaart, zowel via de KIOSK, BOOTIK als via commerciële partners of op het terrein. Dat betekent dat een reiziger op twee die betrokken is bij de gewoonteverandering al overschakelde op de MOBIB-kaart. Voor de lancering van de campagne werd 70% van de 5- en 10-rittenkaarten gekocht in papieren vorm. Nu werd al de helft van de rittenkaarten op MOBIB geladen.

De campagne loopt nog tot eind juni en in totaal worden 200.000 MOBIB Basic-kaarten uitgedeeld. De plaatsen en tijdstippen van het uitdelen van de kaarten in de stations zijn te vinden op www.mivb.be.

« Meer nog dan een grootscheepse verdeling bestaat de belangrijkste uitdaging vooral uit een goede begeleiding voor onze reizigers. Zij moeten immers hun gewoontes aanpassen. MOBIB is eenvoudig in gebruik maar we vinden het belangrijk duidelijk uit te leggen hoe deze anonieme kaart werkt en opgeladen moet worden”, geeft Henri Devreux aan, Sales Director bij de MIVB.

Vanaf juli worden de papieren 5- en 10-rittenkaarten niet meer verkocht

Vanaf 1 juli zijn de papieren 5- en 10-rittenkaarten niet meer beschikbaar. De enige “papieren” tickets met magneetstrook die nog worden verkocht zijn de tickets van 1 rit, 1 dag of die richting luchthaven.

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel