Herdenkingskunstwerk Maalbeek

Beste journalist,

Door indiscretie werd u op de hoogte gebracht van een privé-ceremonie die vanavond wordt georganiseerd voor de familie en slachtoffers van de aanslag in Maalbeek. Deze ceremonie gaat de officiële inwijding vooraf van het herdenkingskunstwerk van deze tragische gebeurtenis. Deze inwijding vindt plaats op dinsdag 19 juli om 9 uur in aanwezigheid van de voltallige Brusselse regering.

Onze wens is dat de slachtoffers en hun familieleden in avant-première het kunstwerk zouden kunnen ontdekken en dat ze in alle sereniteit kunnen samenkomen. Niemand anders mocht hierover geïnformeerd worden. U bent in geen geval verantwoordelijk voor dit lek, dat we ten zeerste betreuren. Wij vragen u dan ook vanavond niet naar Maalbeek te komen en deze bijeenkomst ook niet meer aan te kondigen op uw kanalen. Morgenochtend kan u het kunstwerk van Benoît Van Innis zien, het filmen en fotograferen, reizigers interviewen, de verantwoordelijken en de kunstenaar die ter plaatse zullen zijn,  en uitgebreid berichten over dit herdenkingswerk.

Wij danken u voor uw begrip.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel