Skip to Content

Het MIVB-net gratis en versterkt tijdens de oudejaarsnacht

Dit jaar kunnen vrienden en familie elkaar opnieuw ontmoeten op 31 december om samen te feesten, met respect voor de sanitaire maatregelen. Voor die gelegenheid staat de MIVB paraat om iedereen tijdens de oudejaarsnacht te vervoeren. De metro- en tramlijnen en de Noctis-nachtbussen worden versterkt en verlengd en het hele net is gratis tot het einde van de dienst.

Vrijdag 31 december wordt het MIVB-net versterkt vanaf 23 uur om iedereen de mogelijkheid te geven zich tot in de vroege uurtjes zo comfortabel en veilig mogelijk in Brussel te verplaatsen. De metro’s en trams rijden tot 2 uur ‘s morgens en de Noctis-bussen zelfs tot 5 uur zodat de dienst de hele nacht verzekerd is.

Alles samen staan nagenoeg 500 bestuurders, dispatchers en terreinmedewerkers paraat om Brusselaars en andere reizigers probleemloos en in alle veiligheid de overgang te laten maken naar het nieuwe jaar in de hoofdstad.

Gratis en versterkt

Het hele MIVB-net is vanaf middernacht gratis tot het einde van de dienst. Het net wordt ook versterkt om reizigers de kans te geven zich makkelijk in de stad te verplaatsen. De metro- en tramlijnen en het Noctis-net worden langer uitgebaat zodat iedereen veilig en zorgeloos thuis geraakt.

Alle metrolijnen worden versterkt en rijden tot 2 uur ’s ochtends. Vanaf 23 uur is er een metro om de 10 minuten op alle metrolijnen.

Alle tramlijnen rijden tot 2 uur ’s ochtends aan dezelfde frequentie als ’s avonds. De pendelbus 81 rijdt eveneens tot 2 uur zodat de reizigers van tramlijn 81 hun traject volledig kunnen beëindigen.

Alle Noctis-buslijnen worden verlengd en rijden tot 5 uur ’s ochtends. De buslijnen N04, N05, N06, N08 en N09 rijden aan een frequentie van een bus om het kwartier en de buslijnen N10, N11, N12, N13, N16 en N18 hebben een frequentie van 20 minuten.

Meer informatie op www.mivb.brussels

Story image
Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel