Het MIVB-net gratis op oudejaarsnacht

De MIVB maakt zich klaar zodat de reizigers de overgang naar 2018 kunnen vieren in de hoofdstad zonder zich zorgen te maken over hun verplaatsing. De metro’s, trams en bussen zullen gratis zijn en het net wordt versterkt tijdens de oudejaarsnacht.

Een etentje onder vrienden, een familiediner op restaurant, het vuurwerk,… Er zijn duizend-en-één manieren om de overgang van oud naar nieuw te vieren. De MIVB viert ook feest door haar net gratis aan te bieden vanaf middernacht tijdens de oudejaarsnacht en door haar lijnen te versterken om iedereen de kans te geven de komst van 2018 te vieren zonder vervoersproblemen.

Het net is gratis…

Bussen, trams, metro’s…Vanaf middernacht tijdens de oudejaarsnacht is het MIVB-net gratis voor alle reizigers.

Dé gelegenheid om het vuurwerk bij te wonen, dat dit jaar wordt afgeschoten van aan Paleis 5 van de Heizel. Om er naartoe te gaan, stappen reizigers best uit in de stations Heizel of Houba-Brugmann om naar de esplanade aan het Atomium te gaan, van waar ze het spektakel kunnen zien.

… en versterkt

Om de verplaatsingen te vergemakkelijken verlengt en versterkt de MIVB verschillende lijnen: de 4 metrolijnen, 9 tramlijnen en de 11 Noctis-nachtbuslijnen. De metro- en tramlijnen rijden aan een hogere frequentie en hun dienstregeling wordt verlengd tot 2 uur ’s ochtends. Vanaf 20 uur worden de metro’s van lijn 2 eveneens verlengd tot aan Koning Boudewijn om de reizigers naar het vuurwerk te brengen. De Noctis-lijnen rijden van middernacht tot 5 uur ’s morgens.

Hinder

Om veiligheidsredenen (volkstoeloop) sluit het metrostation Koning Boudewijn vanaf 19 uur op 31 december tot 8 uur ’s morgens op 1 januari 2018. Bepaalde tram- en buslijnen richting Heizel worden eveneens beperkt.

Buslijnen 84 en 88 worden vanaf 19 uur beperkt tot de halte Palfijn en de Noctisbuslijn N18 bedient het eindpunt Heizel niet meer.

Informatie over de versterkingen van het net zijn beschikbaar op de website van de MIVB: mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 50 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. Volgens de eerste schattingen verzorgde de MIVB in 2018 liefst 417,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel