Het MIVB-net gratis op zondag 2 december voor klimaatmars

De bussen, trams en metro’s van de MIVB zijn op zondag 2 december gratis om deelnemers aan de klimaatmars in Brussel aan te moedigen en hun deelname te vergemakkelijken.

Zondag 2 december houden de Klimaatcoalitie en de Climate Express een grote bijeenkomst «Claim the Climate» in Brussel. Deze organisatie vindt plaats in de marge van de opening van de COP24 in Katowice (Polen). De beweging eist de uitvoering van de engagementen genomen door de verschillende landen tijdens de klimaatakkoorden van Parijs. De actie wordt ondersteund door verschillende burgers, verenigingen en vooraanstaande figuren.

De mars vertrekt van het Noordstation (Albertlaan 2) vanaf 12 uur en zal tegen 16-17 uur het Jubelpark bereiken. Om de deelnemers aan te moedigen en deelname aan de optocht te vergemakkelijken biedt de MIVB, in samenwerking met haar voogdijminister Pascal Smet, zondag 2 december gratis openbaar vervoer aan op haar net. De toegangspoortjes van de metro worden buiten werking gesteld en de reizigers zullen niet moeten valideren in de voertuigen.

«Het openbaar vervoer gebruiken voor verplaatsingen, dat betekent ook actie ondernemen ten voordele van het leefmilieu en voor een groenere hoofdstad, waar het voor iedereen aangenaam is om te leven”, legt Brieuc de Meeûs uit, CEO van de MIVB.

"De beste manier om onze luchtkwaliteit te verbeteren is door het openbaar vervoersaanbod uit te breiden en het gebruik ervan aan te moedigen. In 2019 investeert het Brussels Gewest 952 miljoen euro in het openbaar vervoer. De klimaatmars van zondag toont de groeiende bewustwording. Het Brussels Gewest en de MIVB werken elke dag aan een beter milieu en zijn dan ook partner van dit initiatief", zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.

Hinder op verschillende MIVB-lijnen

De mars noodzaakt omleggingen van verschillende lijnen van het openbaar vervoer: buslijnen 14, 20, 21, 29, 36, 47, 58, 60, 61, 63, 65, 66, 79 en 88, tramlijnen 92 en 93 zullen zondagnamiddag hinder ondervinden door de optocht. Informatie over de omleggingen en de hinder wordt gecommuniceerd in reële tijd via de gebruikelijke kanalen van de MIVB.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel