Het ondergrondse MIVB-net donderdag nog altijd gedeeltelijk open

Het ondergrondse MIVB-net wordt ook morgen, donderdag, gedeeltelijk uitgebaat, net als de voorbije dagen. De bovengrondse bussen en trams rijden normaal, met uitzondering van buslijn 12 die de luchthaven bedient.

De situatie op het MIVB-net blijft donderdag 31 maart onveranderd, met 39 van de 69 (pre)metrostations open.

Metrolijnen 1/5 en 2/6 worden uitgebaat van 7 tot 19 uur (laatste vertrek om 18.30 uur). De metro’s stoppen niet in alle stations.

De premetro wordt uitgebaat van het begin tot het einde van de dienst, met een beperkt aantal stations dat toegankelijk is voor de reizigers.

Wat het bovengrondse net betreft, worden alle bus- en tramlijnen uitgebaat van het begin tot het einde van de dienst, met uitzondering van lijn 12 die de luchthaven bedient.

 

Mocht er verandering komen in het MIVB-net, volgt hierover nieuwe communicatie.

 

Een overzicht van de stations die open en gesloten zijn:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Kraainem, Alma, Roodebeek, Tomberg, Montgomery, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal Station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant en Weststation.

Voor metrolijn 5: de metro’s stoppen in de stations Herrmann-Debroux, Delta, Petillon, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant, Weststation, Jacques Brel, Sint-Guido, Bizet, Coovi en Erasmus.

Voor metrolijn 2: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis

Voor metrolijn 6: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet,Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis, Belgica, Bockstael, Stuyvenbergh, Koning Boudewijn.

 

Tramlijnen 3/4:  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens en Beurs. Wel uitgebaat worden de premetrostations Albert, Zuidstation, Hallepoort, Horta, De Brouckère, Rogier en Noordstation. 

Voor de tramlijnen 7/25: worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau en Georges Henri. Premetrostations Montgomery en Diamant worden uitgebaat.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel