Het Trammuseum heropent de deuren op 21 mei 2020

Het Trammuseum kan vanaf morgen, op Hemelvaart, opnieuw bezoekers ontvangen. De jaarlijkse heropening is normaal voorzien begin april, maar moest worden uitgesteld door de lockdown-maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19.

Het Museum voor Stedelijk Vervoer van Brussel vzw, kortweg het Trammuseum, zou normaal gezien het zomerseizoen starten op 1 april. Door de lockdown-maatregelen waartoe de overheid besliste in de strijd tegen COVID-19, moest het Trammuseum, net als alle andere musea, de deuren gesloten houden.

De nationale Veiligheidsraad gaf toelating voor de heropening van de musea. Daardoor mag ook het Trammuseum opnieuw bezoekers ontvangen. Ze kunnen op 2.900m² tentoonstellingsruimte een groot gedeelte van de vaste collectie voertuigen bewonderen die de hoofdstad de afgelopen 150 jaar bedienden.

Preventiemaatregelen  

Het Trammuseum opent de deuren op Hemelvaart, morgen donderdag 21 mei. Het museum zal ook bezoekers ontvangen op zaterdag 23 en zondag 24 mei van 13 tot 17 uur.

Voor de volgende openingsdata kunnen bezoekers de website raadplegen www.trammuseum.brussels.

Om de maatregelen van de overheid te respecteren rijden er voorlopig geen historische voertuigen, is het aantal toegelaten personen in de tentoonstellingsruimte beperkt tot 125 per uur en wordt de bezoekers gevraagd de afgebakende route te volgen, zodat ze elkaar niet kruisen op minder dan anderhalve meter.

De verkoop van toegangskaartjes gebeurt via de website van het museum:

https://trammuseum.brussels/nl/heropening-van-het-museum/

Een eenmalige verkoop van toegangstickets blijft ook nog altijd mogelijk aan de ingang van het museum, maar alleen als het aantal aanwezige bezoekers het toelaat en mits elektronische betaling.

 

Alle praktische informatie (adres, openingsuren, enz.) is beschikbaar op de website van het museum: www.trammuseum.brussels of via de telefoon 02/515.31.08.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel