Inwijding van het eindpunt van de nieuwe tramlijn 18, eerste stap naar het toekomstige multimodale station Albert

Uitnodiging voor de pers – Maandag 28 augustus, 10.30 uur

Op maandag 28 augustus neemt de MIVB de nieuwe tramlijn 18 in gebruik, die haar eindpunt krijgt in het station Albert in Vorst. Deze inwijding markeert de eerste fase van de transformatiewerken van het station Albert tot een multimodaal knooppunt, die in augustus 2020 van start gingen. Uiteindelijk zal het station onderdak bieden aan drie tramlijnen en de toekomstige metrolijn 3.

Na de drie jaar durende werken nodigt de MIVB uit om de eerste stap van de nieuwe indeling van het station te ontdekken tijdens een bezoek dat wordt afgesloten door de officiële inwijding van de nieuwe tramlijn 18. De minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt, vertegenwoordigers van de naburige gemeenten en scholen en de CEO van de MIVB zullen aanwezig zijn op dit evenement.

 

Wanneer: maandag 28 augustus om 10.30 uur

Waar: ingang station Albert (kant Match), kruispunt Jupiterlaan en Alsembergsesteenweg

Inschrijven: gelieve uw deelname te bevestigen bij cindy.arents@mivb.brussels

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel