Skip to Content

Inwijding van zes fresco’s gemaakt door jongeren in metrostation Zwarte Vijvers

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB en de jongeren van het jeugdhuis Centrum West in Molenbeek nodigen u op 20 september uit voor de inwijding van de fresco’s die ze maakten in metrostation Zwarte Vijvers.

Al bijna elf jaar organiseert jeugdhuis Centrum West samen met de MIVB activiteiten voor de jongeren van de wijk “Zwarte Vijvers” rond het thema van het openbaar vervoer en samenleven. De MIVB wou haar metrostation Zwarte Vijvers een verjongingskuur geven. Op haar vraag werkten twaalf jongeren van 12 tot 15 jaar samen gedurende een jaar onder de supervisie van graffitikunstenaar Anass Al Haroche. Dat mondde uit in het ontwerp, de ontwikkeling en de creatie van verschillende fresco’s met als centraal thema respect en samenleven.

Uiteindelijk werden zes fresco’s gekozen om de muren van het metrostation te sieren. De reizigers zullen er Brussel en haar diversiteit in herkennen.

De MIVB en jeugdhuis Centrum West nodigen u uit voor de inwijding van de fresco’s in metrostation Zwarte Vijvers op woensdag 20 september om 13 uur in aanwezigheid van Brussels minister voor Mobiliteit, Pascal Smet, en van de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij An Van hamme via [email protected] of op 0477-62.73.73.

Afspraak

Datum: woensdag 20 september 2017 om 13 uur – Adres: metrostation Zwarte Vijvers

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel