Kijk achter de schermen van de metro op autoloze zondag

Komende zondag 18 september zwaait de Brusselse metro de deuren open voor zijn 40ste verjaardag en autoloze zondag. Het publiek kan de stel- en werkplaats Delta in Oudergem (her)ontdekken. Op die dag vervoert de MIVB haar reizigers gratis op het hele net, dat voor de gelegenheid versterkt is.

Op autoloze zondag opent de MIVB de deuren van metroremise Delta (Oudergem). Het gaat om de eerste metroremise die het daglicht zag in 1976. Van 10 tot 16 uur kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de ondergrondse wereld van de remise, de onderhoudshallen en de werkplaats elektromechanica of meekijken tijdens de vervanging van de wielen van een metro of het testen van de motoren. Het opleidingscentrum voor metrobestuurders zal eveneens toegankelijk zijn en er is kans om plaats te nemen in de stoel van de rijsimulator voor metrobestuurders. Voor die activiteit moet wel worden ingeschreven de dag zelf aan de stand in metrostation Delta.

De ploeg van de sociale media van de MIVB zal eveneens paraat staan in de technische werkplaats om er de reizigers te ontmoeten en direct hun vragen te beantwoorden die ze normaal gezien digitaal stellen.

Het MIVB-net gratis op zondag

Volgende zondag leeft Brussel zonder auto…maar niet zonder openbaar vervoer. Zoals ieder jaar ter gelegenheid van deze dag waarop duurzame mobiliteit vooraan staat, wordt het MIVB-net gratis en versterkt.

De zaterdagdienstregeling zal van toepassing zijn op zondag 18 september op alle metro-, bus- en tramlijnen. Er wordt voorzien in versterking. De metro rijdt tussen 10 en 19 uur met een frequentie van 7min30 op alle lijnen. De trams (7, 19, 25, 39, 44, 81, 82, 92, 93, 94) worden eveneens versterkt, net als verschillende buslijnen (20, 47, 49, 50, 54, 80, 86, 88).

Een pendelbus rijdt tussen parking C en metrostation Heizel tussen 9.30 en 20.40 uur.

Ter herinnering: de maximumsnelheid van de MIVB-bussen bedraagt die dag 30 km/uur, zoals alle andere voertuigen. De aangekondigde dienstregeling aan de haltes zal dus mogelijk niet kunnen gerespecteerd worden.

De MIVB vraagt iedereen om te denken aan de MIVB-bestuurders die deze zondag werken. Voor een keer zijn er dan wel weinig auto’s, maar er zijn daarentegen heel veel voetgangers en fietsers op de been die in hun enthousiasme soms de verkeersregels vergeten. Het is belangrijk tijdens dergelijke dagen extra waakzaam te zijn zodat het feest in alle rust kan verlopen.

Informatie over de extra dienstregeling op de MIVB-website: www.mivb.brussels

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel