Skip to Content
Lichtshow in de metro om de terugkeer naar een normaler leven te vieren

Lichtshow in de metro om de terugkeer naar een normaler leven te vieren

De cijfers zien er almaar beter uit. De gezondheidsbeperkingen verminderen. We zien langzamerhand "het licht aan het eind van de tunnel". Een uitdrukking die de MIVB zichtbaar wil maken om zo samen met haar reizigers het begin van een terugkeer naar een normaler leven te vieren. Tussen de stations Kunst-Wet en Park begeleidt een lichtshow de reizigers tijdens de doortocht van de tunnel tussen de twee stations. Deze actie maakt deel uit van de campagne "Get Back", die de Brusselaars aanmoedigt om Brussel terug tot leven te brengen met de MIVB.

Terug de metro nemen en op een deel van je reis verwelkomd worden door een lichtspel. Dat is wat de MIVB haar reizigers aanbiedt met haar actie "Licht aan het einde van de tunnel". Deze actie zal heel de zomer lopen en tijdens EURO 2020 de kleuren van België dragen, om mee te supporteren met onze reizigers.

Het leven herneemt langzaamaan

Na maandenlang te zijn verstoord door de gezondheidscrisis als gevolg van corona, hervatte het normale leven de afgelopen weken geleidelijk aan. Restaurants en cafés zijn weer open, sport- en culturele activiteiten startten opnieuw op en de bubbel breidde uit. De metrogangen komen weer tot leven en het bovengrondse netwerk leeft op. De Belgen zien het licht aan het einde van de tunnel. De MIVB en haar personeel waren natuurlijk tijdens de hele gezondheidscrisis aanwezig en staan nu ook paraat om het herstel te begeleiden en de reizigers te tonen dat ze bij al hun activiteiten altijd op de MIVB kunnen rekenen.

Reizigers zien licht aan het eind van de tunnel

Om de terugkeer naar het normale leven in Brussel symbolisch te begeleiden, nam de MIVB een speciale installatie in gebruik om de reis van haar passagiers te verlichten.

Het gaat om een 200 meter lange lichtinstallatie in de tunnel tussen de metrostations Kunst-Wet en Park. Om in te haken op de actualiteit zullen de reiziger tot het einde van de EURO 2020 zwart-geel-rode lichten kunnen zien wanneer ze door de tunnel rijden. Een manier voor de MIVB om de nationale voetbalploeg tijdens de competitie te steunen. Na het EK en tot 30 september zullen de reizigers golven van warme kleuren kunnen ontdekken, die de indruk van een zonsopgang geven. Deze lichtinstallatie wordt geactiveerd telkens er een metrostel passeert, en de animatie is berekend om de beweging van de metro te volgen.

Get Back

Met de campagne "Get Back" nodigt de MIVB haar reizigers uit om Brussel opnieuw samen met haar te beleven en herinnert ze hen eraan dat ze er altijd zijn om zich vlot en veilig (opnieuw) door de stad te verplaatsen.

Voor deze campagne lanceerde de MIVB ook een radio- en televisiespot met een klassiek liedje dat populair werd door Louis Armstrong en Yves Montand: "C'est si bon".

De reizigers laten terugkeren

De gezondheidscrisis had grote gevolgen voor de rittenaantallen van de MIVB. Lockdown, sluiting van niet-essentiële winkels, sluiting van scholen, telewerken... Al deze maatregelen leidden tot een aanzienlijke daling van het aantal reizigers. Dat evolueerde naarmate de lockdown en vervolgens de afbouwstrategie vorderden. Vandaag ligt het gebruik van het ondergrondse net op 61% ten opzichte van vóór de gezondheidscrisis, en 71% op het bovengrondse net. In vergelijking met andere openbare vervoersnetten in het buitenland bevindt de MIVB zich in de bovenste regionen van het gemiddelde.

Met haar campagne en actie "Licht aan het einde van de tunnel" wil de MIVB de reizigers terug op haar net brengen en geleidelijk terugkeren naar het niveau van voor de crisis.

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel