Metro onderbroken op 11 en 12 november tussen Kunst-Wet en Elisabeth

De MIVB vervangt een wissel ter hoogte van station Rogier tijdens het weekend van 11 en 12 november. Tijdens deze werken wordt het metroverkeer van lijnen 2 en 6 in beide richtingen onderbroken tussen de stations Kunst-Wet en Elisabeth en vervangen door pendelbussen.

Het MIVB-net, en meer bepaald het metronet, krijgt elke dag vele duizenden reizigers over de vloer. Om een veilige en performante dienstverlening te kunnen blijven aanbieden, wordt het net geregeld onderhouden.

Dat is het geval tijdens het weekend van 11 en 12 november. MIVB-ploegen vervangen er een versleten wissel tussen de stations Yzer en Rogier.

Metroverkeer onderbroken

Deze werken noodzaken de onderbreking van het metroverkeer tussen de stations Kunst-Wet en Elisabeth en dit in beide richtingen van zaterdag 11 november begin van de dienst tot zondag 12 november einde van de dienst.

Er worden pendelbussen ingezet die alle stations bedienen tussen Kunst-Wet en Elisabeth.

Tijdens het weekend van de onderbreking voor deze werken worden buslijnen 29, 63, 65 en 66 uitzonderlijk omgelegd langs station Kunst-Wet om de reizigers een aansluiting te kunnen aanbieden met de metro’s tussen de stations Kunst-Wet en Koning Boudewijn.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel