Metro onderbroken tussen Erasmus en Jacques Brel van 18 tot 21 mei

De MIVB voert tijdens het lange weekend van Hemelvaart vernieuwingswerken uit in het station Aumale. Het metroverkeer wordt onderbroken en vervangen door pendelbussen tussen de stations Erasmus en Jacques Brel.

De MIVB vervangt verschillende wissels in het station Aumale op lijn 5 (Herrmann-Debroux - Erasmus). Deze infrastructuur werd in 1982 op het net geïnstalleerd en is nu aan vervanging toe. De werken vinden plaats tijdens het lange hemelvaartweekend, van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei.

Voor deze spoorwerkzaamheden moet het metroverkeer tussen Erasmus en Jacques Brel worden onderbroken.

Vervangbussen

Tijdens de hele duur van de werken rijden er pendelbussen tussen de stations Erasmus en Jacques Brel. Deze pendeldiensten bedienen alle stations, en ook de haltes Verzet (bus 46), Sint-Niklaas (bus De Lijn) en Mijlenmeers (bus 74).

Alle info over deze werken en de trajecten van de pendelbussen zijn te vinden op de website van de MIVB : www.mivb.brussels.

Story image

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel