Metro onderbroken tussen IJzer en Elisabeth op 9 en 10 maart

De MIVB voert infrastructuurwerken uit ter hoogte van het station Ribaucourt tijdens het weekend van 9 en 10 maart. Het verkeer op metrolijnen 2 en 6 zal tijdens de werken onderbroken zijn tussen IJzer en Elisabeth. Er is in alternatieven voorzien om de reizigers op hun bestemming te brengen.

De MIVB vervangt twee versleten wissels en het ballast ter hoogte van metrostation Ribaucourt op 9 en 10 maart. Deze werken passen in de geregelde onderhoudswerken van het net. Dat noodzaakt een onderbreking van het metroverkeer van de lijnen 2 en 6 tussen de stations IJzer en Ellisabeth gedurende het weekend.

Alternatieven voor de reizigers

Om de reizigers alternatieven te bieden, worden de buslijnen 49 (Zuidstation – Simonis) en 87 (Simonis – Beekkant) verlengd tot IJzer.

Reizigers kunnen terecht op pendelbussen voor hun verplaatsingen tussen de stations IJzer en Simonis.

Meer informatie over de werken en de reisweg van de pendelbussen zijn beschikbaar op de website van de MIVB: www.mivb.brussels

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel