Skip to Content

Metro onderbroken tussen Merode en Herrmann-Debroux van 11 tot 13 november

De MIVB voert onderhouds- en vernieuwingswerken uit aan haar infrastructuur ter hoogte van metrostation Hankar. Het metroverkeer wordt tijdens de werken onderbroken tussen Merode en Herrmann-Debroux. Er worden pendelbussen ingezet.

Met de voorziene frequentieverhoging in het kader van de vernieuwing van de Brusselse metro is een tweede toegang tot de remise Delta noodzakelijk. Daarvoor verlengt de MIVB een bestaand parkeerspoor vanuit de metroremise Delta tot op metrolijn 5, net voor het station Hankar. Daar komt ook een wissel.

Lijn 5 gedeeltelijk onderbroken

Tijdens de werken van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november rijden er geen metro’s tussen Merode en Herrmann-Debroux. De metro’s van lijn 5 (Erasmus – Herrmann-Debroux) bedienen de antenne Thieffry – Herrmann-Debroux niet. Vanaf Merode worden de metro’s omgelegd naar Stokkel (lijn 1 Stokkel-Weststation).

Pendelbussen ter beschikking

Reizigers die zich tijdens het lange weekend willen verplaatsen tussen de stations Merode en het eindpunt Herrmann-Debroux, kunnen gebruikmaken van pendelbussen.

Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 55 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel