Metro onderbroken tussen Merode en Herrmann-Debroux van 8 tot 10 april

De MIVB voert onderhouds- en moderniseringswerken uit ter hoogte van het metrostation Hankar tijdens het lange weekend van 8, 9 en 10 april. Het metroverkeer wordt onderbroken tussen Merode en Herrmann-Debroux tijdens de werken en pendelbussen staan ter beschikking.

Om de frequenties te kunnen opdrijven in het kader van de modernisering van de metro heeft de MIVB een tweede toegang nodig tot de Delta-remise. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij verlengt het garagespoor naar de metrostelplaats tot aan het spoor van metrolijn 5 om zo een tweede toegang te maken net voor het station Hankar komende van Delta.

Deze werken omvatten eveneens het plaatsen van een wissel aan de ingang van het station om zo beide sporen met elkaar te verbinden in de richting van Erasmus.

Lijn 5 deels onderbroken

Door de omvang van de werken rijdt de metro niet tussen Merode en Herrmann-Debroux (lijn 5) tijdens de duur van de werken, van zaterdag 8 tot maandag 10 april. De metro’s van lijn 5 (Erasmus - Herrmann-Debroux) bedienen het stuk tussen Thieffry – Herrmann-Debroux niet en worden omgeleid naar Stokkel (lijn 1 Stokkel – Weststation) vanaf Merode.

Pendelbussen ter beschikking

Pendelbussen worden in dienst gesteld tijdens het lange weekend om de reizigers te vervoeren tussen de stations Merode en eindpunt Herrmann-Debroux.

Meer informatie: www.mivb.brussels

Story image

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel