Metro onderbroken tussen Montgomery en Stokkel tijdens weekend van 9 en 10 juni

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij legt op 9 en 10 juni een nieuwe wissel op metrolijn 1. Om deze werken te kunnen uitvoeren, wordt het metroverkeer gedurende het weekend onderbroken tussen de stations Montgomery en Stokkel.

Voor de moderiseringswerken van het metronet plaatst de MIVB een bijkomende wissel tussen de stations Tomberg en Roodebeek.

Metro onderbroken tussen Montgomery en Stokkel

Het plaatsen van de wissel noodzaakt een onderbreking van het metroverkeer tussen de stations Montgomery en Stokkel op lijn 1 op zaterdag 9 en zondag 10 juni van het begin tot het einde van de dienst.

Tijdens het weekend wordt het metroverkeer op dat gedeelte vervangen door pendelbussen.

Richting Stokkel rijden de pendelbussen tussen de stations Montgomery en Stokkel.

De pendeldienst richting Weststation rijdt tot aan het station Merode om een snellere aansluiting te verzekeren met metrolijn 5.

De pendeldienst bedient alle stations die gesloten zijn en de bushaltes langs hun reisweg.

Aansluiting met de bus verzekerd

Om de aansluitingen tussen de laatste pendelbussen en verschillende buslijnen te verzekeren (28 richting Konkel, 42 richting Viaduct E40, 45 richting Sint-Vincentius) wordt het laatste vertrek van deze drie lijnen aangepast (zal 20 minuten later gebeuren).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel