Skip to Content

Metrolijn 1 beperkt tot Roodebeek tijdens het weekend van 16 en 17 oktober voor werken

Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober noodzaken de werken voor de vervanging van een wissel in Alma een onderbreking van een gedeelte van het metroverkeer. De metro’s van lijn 1 worden beperkt tot Roodebeek. Er zijn alternatieven voor de reizigers.

Door werken voor de vervanging van een wissel ter hoogte van het station Alma rijden de metro’s niet verder dan Roodebeek tijdens de weekends van 16 en 17 oktober. Er worden pendelbussen ingezet tussen Roodebeek en Stokkel waardoor reizigers de stations Vandervelde, Alma, Kraainem en Stokkel kunnen bereiken op het einde van lijn 1.

Extra bussen

Om een voldoende groot aanbod te garanderen naar de UCL, worden de frequenties versterkt op lijn 42. Lijn 76 wordt verlengd tot Roodebeek om het aanbod tussen Roodebeek en Kraainem te vergroten. De dienstregelingen van de pendelbussen worden aangepast om de aansluiting met lijn 39 mogelijk te maken voor het laatste vertrek.

Meer informatie op www.mivb.brussels

Story image

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 54 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel