Metrolijn 5 wordt onderbroken tussen Brel en Erasmus in het weekend van 18 en 19 november

In het weekend van 18 en 19 november is er geen metroverkeer tussen de stations Jacques Brel en Erasmus, door werken die de MIVB uitvoert aan de wissels en de sporen.

De MIVB verwijdert twee wissels tussen de stations Sint-Guido en Veeweide op metrolijn 5. Deze ingreep gaat gepaard met werken aan de sporen, de ballast en de dwarsliggers, over een afstand van ongeveer 200 meter.

Geen metro tussen Jacques Brel en Erasmus

De werken worden uitgevoerd in het weekend van 18 en 19 november. Hiervoor is een onderbreking van het metroverkeer noodzakelijk. Tijdens de uitvoering van de werken rijdt geen enkel metrostel tussen de stations Jacques Brel en Erasmus (lijn 5).

Pendelbussen en verlengde lijn

Om de reizigers de kans te geven zich te verplaatsen tussen de stations Jacques Brel en Erasmus zet de MIVB het hele weekend pendelbussen in. Deze bussen bedienen alle stations, en ook de haltes Verzet en Meir (bus 46), Sint-Niklaas (De Lijn) en Mijlenmeers (bus 74).

Bovendien worden de bussen van lijn 73 (Zuidstation - COOVI) verlengd vanaf de eindhalte COOVI tot het station Erasmus (halte van bus 74 richting Clémence Everard). De bussen van de verlengde lijn 73 bedienen dezelfde haltes als de pendelbussen tussen COOVI en Erasmus.

Alle informatie over deze werken, de voorgestelde alternatieven en de dienstregeling van de pendelbussen en de verlengde lijn 73 vind je op de MIVB-site: www.mivb.brussels.

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel