Skip to Content

Metrolijnen 2 en 6 de komende twee weekends onderbroken

De komende twee weekends (27 en 28 februari en 6 en 7 maart) worden verstevigingswerken uitgevoerd in de Leopold II-tunnel. Door deze werken moet het metroverkeer op de lijnen 2 en 6 worden onderbroken tussen de stations IJzer en Elisabeth.

Voor de renovatie van de Leopold II-tunnel voert Brussel Mobiliteit verstevigingswerken uit aan de betonplaat in de Leopold II-tunnel. De werken noodzaken een onderbreking van het metroverkeer ​ tussen de stations IJzer en Elisabeth tijdens de weekends van 27 en 28 februari en van 6 en 7 maart.

De werken situeren zich meer specifiek onder de Sint-Anna-tunnelkoker. Daarvoor moeten de ploegen van Brussel Mobiliteit de metrotunnel van de MIVB gebruiken om te kunnen werken aan de betonplaat die er net boven ligt. Het is dus voor de veiligheid van de arbeiders noodzakelijk om het metroverkeer te onderbreken tijdens de duur van de werf.

Pendelbus en verlengde lijnen

De MIVB voorziet in alternatieven voor de reizigers die zich de komende twee weekends moeten verplaatsen in deze zone. Een pendelbus verbindt tijdens de onderbreking bovengronds het station Elisabeth met het station IJzer. Bovendien worden de buslijnen 49 en 87 verlengd tot Yzer.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 55 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel