Metrostation Kunst-Wet open

De MIVB opent het metrostation Kunst-Wet, dat op het kruispunt ligt van de vier metrolijnen. Concreet betekent dit dat er voor de avondspits dus 39 van de 69 (pre)metrostations zullen open zijn. De metrostations sluiten om 19 uur, de premetrostations aan het einde van de dienst.

Kunst-Wet zal net als de andere metrostations toegankelijk zijn tot 19 uur. De premetrostations blijven op tot het einde van de dienst. De metrostellen mogen opnieuw rijden op het gedeelte tussen Schuman-Centraal Station.

Een overzicht van de stations die open en gesloten zijn:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Kraainem, Alma, Roodebeek, Tomberg, Montgomery, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal Station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant en Weststation.

Pendelbussen rijden tussen Schuman en Centraal Station.

Voor metrolijn 5: de metro’s stoppen in de stations Herrmann-Debroux, Delta, Petillon, Merode, Schuman, Kunst-Wet, Centraal station, De Brouckère, Graaf Van Vlaanderen, Beekkant, Weststation, Jacques Brel, Sint-Guido, Bizet, Coovi en Erasmus.

Pendelbussen rijden tussen Schuman en Centraal Station.

Voor metrolijn 2: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet, Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis

Voor metrolijn 6: Ribaucourt, Rogier, Kruidtuin, Madou, Kunst-Wet,Troon, Louiza, Hallepoort, Zuidstation, Weststation, Beekkant, Simonis, Belgica, Bockstael, Stuyvenbergh, Koning Boudewijn.

 

Tramlijnen 3/4:  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens en Beurs. Wel uitgebaat worden de premetrostations, Albert, Zuidstation, Hallepoort, Horta, De Brouckère, Rogier en Noordstation. 

Voor de tramlijnen 7/25: worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau en Georges Henri. Premetrostations Montgomery en Diamant worden uitgebaat.

Bovengronds worden het bus- en tramnet normaal uitgebaat. Alleen buslijn 12 naar de luchthaven rijdt niet, net als buslijn 22, waarvan het traject grotendeels door andere lijnen wordt overgenomen.

 

Wij informeren onze reizigers in reële tijd over de situatie via de verschillende informatiekanalen (website, Facebook, Twitter).

 

 

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel