Metrostation Schuman dicht tijdens Europese Top

Maandag 27 juni 2016 — Metrostation Schuman zal ontoegankelijk zijn op dinsdag 28 juni vanaf 13 uur en op woensdag 29 juni door de Europese Top. Verschillende buslijnen worden eveneens lokaal omgelegd.

Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni vindt een Europese Top plaats in Brussel. Op vraag van de politie wordt een veiligheidsperimeter ingesteld rond het Schumanplein. Deze perimeter zal gevolgen hebben voor het verkeer van verschillende buslijnen van de MIVB en voor de toegankelijkheid van metrostation Schuman.

Metrostation Schuman (lijnen 1 en 5) zal de deuren sluiten vanaf 13 uur op dinsdag 28 juni tot het einde van de Europese Top op woensdag 29 juni. De reizigers die naar de Europese wijk willen moeten dus afstappen in Maalbeek of Merode.

Het treinstation Brussel-Schuman wordt wel bediend maar zal alleen toegankelijk zijn langs de Etterbeeksesteenweg en de Karel de Grotelaan.

Verschillende buslijnen – lijnen 12, 21, 22, 36, 60 en 79 – worden lokaal omgelegd tijdens de Europese Top en bedienen metrostation Maalbeek bijgevolg niet. Daarentegen zorgen ze wel voor de aansluiting met metrostation Maalbeek.

Verschillende haltes worden niet bediend:  Karel de Grote, Froissart en Breydel, Leopoldpark (bus 21), Livingstone (bus 22) en Ambiorix (bus 22). Om de bus te nemen moeten de reizigers naar de haltes Maalbeek gaan (van aan het Leopoldpark, Karel de Grote, Livingstone of Ambiorix), Nerviërs (van aan Breydel) of Froissart (tijdelijke halte Belliardstraat).