Metrostation Schuman dicht tijdens Europese Top op 15 december

Dinsdag 13 december 2016 — Metrostation Schuman zal door een Europese Top op donderdag 15 december vanaf 10 uur gesloten zijn. Verschillende buslijnen worden tijdens de top eveneens lokaal omgelegd.

De Europese Top vindt plaats in Brussel op donderdag 15 december. Op politiebevel wordt een veiligheidszone ingesteld rond het Schumanplein. Dit heeft gevolgen voor verschillende buslijnen van de MIVB en voor de toegankelijkheid van metrostation Schuman.

Metrostation Schuman (lijnen 1 en 5) sluit vanaf donderdag 10 uur tot het einde van de Europese Top op vrijdag 16 december. De reizigers die naar de Europese wijk willen moeten uitstappen in de stations Maalbeek en Merode. Het NMBS-station blijft toegankelijk voor de reizigers.

Verschillende buslijnen – de lijnen 12, 21, 22, 27, 36, 60 en 79 – worden eveneens lokaal omgelegd vanaf 10 uur op en dit voor de duur van de Europese Top. Deze lijnen bedienen dan metrostation Schuman niet. Overstappen op de metro is wel mogelijk aan het station Maalbeek.

Verschillende haltes worden niet bediend: de haltes Karel de Grote, Froissart en Breydel (bus 12, 21, 22, 27, 36, 60 en 79), Leopoldpark (bus 21), Livingstone (bus 22) en Ambiorix (bus 22). Om de bus te nemen kunnen reizigers terecht aan de haltes Maalbeek (van aan het Leopoldpark, Karel de Grote, Livingstone of Ambiorix), Nerviërs (van aan Breydel) of Froissart (tijdelijke halte Belliardstraat).