Metrostation Tomberg herdoopt tot «Greta Tomberg» : foutieve informatie!

Een persbericht dat zogezegd van de MIVB komt, circuleert momenteel en beweert dat metrostation Tomberg een nieuwe naam kreeg: «Greta Tomberg», ter ere van Greta Thunberg. Dit is volledig foutieve informatie.

Het persbericht werd niet door de MIVB opgesteld en er werd dus niet beslist om de naam van het metrostation Tomberg te veranderen.

De MIVB vraagt de verschillende media en websites dan ook deze foutieve informatie niet op te nemen en, in het geval ze het al publiceerden, deze weg te halen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel