Metrostations terug open vanaf woensdag 13 april

Enkel Maalbeek nog gesloten

De Brusselse metro stopt vanaf woensdag 13 april opnieuw in alle metro- en premetrostations, behalve station Maalbeek. De stations zijn open tussen 6 en 22 uur. Leger en politie worden ingezet voor de veiligheid van reizigers en personeel.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB is verheugd dat ze vanaf woensdag zo goed als haar volledige net opnieuw kan uitbaten. Ze kreeg daarvoor de toestemming van bevoegde autoriteiten.

De vier metrolijnen van de MIVB zijn dus vanaf woensdag opnieuw volledig operationeel tussen 6 en 22 uur. Militairen en politie zullen aanwezig zijn in het hele ondergrondse net. Maalbeek zal pas heropenen wanneer de herstellingswerken afgerond zijn.

Het bovengrondse net van de MIVB – de bussen en de trams - verliep al sinds 23 maart zo goed als normaal. Sinds 7 april rijden ook lijnen 12 en 21 opnieuw naar de luchthaven.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel