Metroverkeer dit weekend onderbroken tussen Simonis en Koning Boudewijn

De MIVB vervangt in het weekend van 29 april tot 1 mei een wissel in metrostation Simonis. Het metroverkeer van lijn 6 wordt daarbij onderbroken tussen de stations Simonis en Koning Boudewijn van zaterdag 29 april tot maandag 1 mei inbegrepen, en vervangen door pendelbussen.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij vervangt een wissel in metrostation Simonis. Deze werken kaderen in het algemene onderhoud van het net. Ze noodzaken de onderbreking van het metroverkeer op lijn 6 tussen de stations Simonis en Koning Boudewijn, in beide richtingen, van zaterdag 29 april tot maandag 1 mei inbegrepen.

Pendelbussen verbinden de stations Simonis en Koning Boudewijn gedurende drie dagen, aan de gebruikelijke doorkomstfrequenties. Deze bussen bedienen de halte Koning Boudewijn voor de Heizel, waar ze hun eindpunt hebben (in plaats van het gebruikelijke eindpunt Koning Boudewijn voor lijn 6). Het eerste vertrek richting Elisabeth gebeurt vroeger om de reizigers de gelegenheid te geven om de eerste metro te nemen richting Simonis.

Noord-Zuidverbinding

Datzelfde weekend is er ook een onderbreking van het treinverkeer van de NMBS voor belangrijke infrastructuurwerken van Infrabel op de Noord-Zuidverbinding. Treinreizigers die vanuit Brussel-Zuid of Brussel-Noord van en naar het centrum van Brussel willen, kunnen gratis gebruik maken van de MIVB. Daarvoor worden gratis tickets verdeeld in Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid op vertoon van een geldig NMBS-vervoersbewijs.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel