Metroverkeer lijn 1 onderbroken tussen Merode en Stokkel op 10 en 11 november

Dinsdag 6 november 2018 — Metrolijn 1 wordt tijdens het weekend van 10 en 11 november onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel. De MIVB plaatst er een spoorwissel. De werken kaderen in het moderniseringsprogramma van het metronet. Er rijden pendelbussen op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen worden verlengd zodat de reizigers toch op hun bestemming geraken.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij plaatst komend weekend (10 en 11 november) een nieuwe wissel tussen de stations Merode en Montgomery. De werken maken deel uit van het moderniseringsprogramma van het metronet. De nieuwe wissel zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net.

Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 (Weststation – Stokkel) worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel op zaterdag 10 november van het begin van de dienst tot zondag 11 november einde van de dienst. Dat betekent dat er die twee dagen geen metro rijdt tussen Merode en Stokkel. Alle metro’s komende van het centrum, rijden bijgevolg naar het eindpunt Herrmann-Debroux.

Pendelbussen

De MIVB zet pendelbussen in tijdens de onderbreking tussen Merode en Stokkel. Deze pendelbussen rijden volgens dezelfde dienstregeling als de metro en stoppen aan dezelfde stations van metrolijn 1 tussen Merode en Stokkel (opgelet: de halte van de pendelbus aan Alma bevindt zich op 350 meter van het station).

De pendelbussen bedienen eveneens alle bovengrondse haltes die ze op hun traject tegenkomen (bijvoorbeeld de halte Hymans van buslijn 29 en de halte Klakkedelle van buslijn Noctis N05).

MIVB-personeel zal aanwezig zijn in de stations Merode en Montgomery om de reizigers wegwijs te maken.

Tramlijnen 39 en 44 worden tijdens de werken verlengd tot Merode. Er is een bijkomend vertrek 20 minuten na het laatste gebruikelijke vertrek op buslijnen 28, 42 en 45.