Skip to Content

Metroverkeer onderbroken tijdens paasweekend door werken in Beekkant

De MIVB vervangt een wissel in Beekkant tijdens het paasweekend. Deze werken hebben gevolgen voor het metroverkeer van lijnen 1-5 en 2-6. Er wordt in alternatieven voorzien.

De MIVB vervangt een wissel in metrostation Beekkant. De werken passen in het regelmatig onderhoud van het metronet en vinden plaats van 3 tot 5 april. Er zijn gevolgen voor het metroverkeer.

Lokale onderbreking

Het metroverkeer wordt tijdens de werken onderbroken tussen de stations Zwarte Vijvers en Weststation (lijnen 1 en 5) en tussen de stations Ossegem en Weststation (lijnen 2 en 6).

Alternatieven voor de reizigers

Tijdens de werken verzekert een pendelbus de verbinding tussen de stations Zwarte Vijvers en Beekkant.

Buslijn 87 (Simonis – Beekkant) wordt verlengd tot het station Zwarte Vijvers.

Buslijn 86 (Machtens – Centraal Station) wordt versterkt en uitgebaat met gelede bussen om meer plaats te bieden.

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 53 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2020 244,2 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel