Metroverkeer onderbroken tussen Delta en Herrmann-Debroux

De MIVB legt dit weekend op 13 en 14 juni een nieuwe wissel tussen de stations Demey en Herrmann-Debroux. Het metroverkeer zal worden onderbroken op lijn 5 tussen de stations Delta en Herrmann-Debroux. Er wordt een vervangende busdienst ingelegd.

De Brusselse vervoersmaatschappij plaatst een wissel tussen de stations Demey en Herrmann-Debroux. Om de werken uit te voeren wordt het metroverkeer tussen de stations Delta en Herrmann-Debroux (lijn 5) onderbroken op zaterdag 13 en zondag 14 juni.

De werken kaderen in de modernisering van het metronet en in het bijzonder de lijnen 1 en 5. De lijnen worden geleidelijk uitgerust met een nieuw signalisatiesysteem dat op termijn toelaat de doorkomstfrequenties en dus de capaciteit van de metro te verhogen.

Tijdens de werken blijven de stations Demey, Beaulieu en Herrmann-Debroux gesloten. Er worden pendelbussen ingelegd tussen Delta en Herrmann-Debroux die alle stations aandoen die niet door de metro worden bediend.

Om de aansluiting met de metro’s richting stadscentrum te verzekeren wordt het traject van bus 17, waarvan het eindpunt Beaulieu is, tijdens de werken verlengd tot station Delta.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel