Metroverkeer onderbroken tussen Erasmus en Eddy Merckx van 14 tot 16 mei

De MIVB voert werken uit aan een wissel tussen de stations Erasmus en Eddy Merckx tijdens het pinksterweekend. Het metroverkeer van lijn 5 wordt daarvoor onderbroken tussen deze twee stations, van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei en vervangen door pendelbussen.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij plaatst een tweede wissel aan de ingang van metrostation Erasmus, om de manœuvres aan het eindpunt te vergemakkelijken.

Deze werken aan de wissel noodzaken de onderbreking van het metroverkeer van lijn 5 tussen de stations Erasmus en Eddy Merckx in beide richtingen van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei.

Pendelbussen verbinden de stations Erasmus en Eddy Merckx tijdens die drie dagen, met een doorkomstfrequentie van 10 minuten tussen 6 en 23 uur. MIVB-personeel zal op het terrein aanwezig zijn om de reizigers te informeren en te helpen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel