Metroverkeer onderbroken tussen Jacques Brel en Erasmus tijdens weekend 22 en 23 oktober

De MIVB vervangt een wissel op metrolijn 5 tijdens het weekend van 22 en 23 oktober. Tijdens deze werken wordt het metroverkeer onderbroken tussen de stations Brel en Erasmus en vervangen door pendelbussen.

Om veilig en performant openbaar vervoer te kunnen blijven aanbieden, onderhoudt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij haar net voortdurend. Tijdens het weekend van 22 en 23 oktober vervangt de MIVB een versleten wissel op metrolijn 5 (Erasmus – Herrmann-Debroux), tussen de stations Aumale en Sint-Guido. De MIVB maakt gebruik van deze onderbreking om werken uit te voeren aan het station Eddy Merckx voor de toekomstige modernisering van de metro.

De werken worden tijdens het weekend uitgevoerd om de reizigers zo min mogelijk te hinderen. Tijdens de werken wordt het metroverkeer op lijn 5 onderbroken tussen de stations Jacques Brel en Erasmus en vervangen door pendelbussen. Het normale metroverkeer herneemt op maandagvoormiddag 24 oktober.

Tijdens de werken wordt metrolijn 1 (Stokkel – Weststation) verlengd tot het station Jacques Brel (in het bijzonder om de toegang tot de markt te vergemakkelijken die in de omgeving plaatsvindt tijdens het weekend).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel