Mini-concerten in Brusselse metrostations trekken Klarafestival op gang

Dinsdag 7 maart 2017 — Akoestische mini-concerten met klassieke muziek palmen op 9 maart vier metrostations in van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Ze geven de aftrap voor de editie 2017 van het Klarafestival.

De editie 2017 van het Klarafestival vindt plaats in Brussel, Brugge en Antwerpen van 9 tot 24 maart. De aftrap van het festival wordt gegeven op donderdag 9 maart met akoestische mini-concerten met klassieke muziek in vier metrostations: Kunst-Wet, De Brouckère, Rogier en Centraal Station. Vijf artiesten van de groep St. Georges Quintet geven er in de lokettenzaal van 17 tot 19 uur het beste van zichzelf gedurende telkens twintig minuten.

Toegang met het openbaar vervoer

De verschillende plaatsen die het Klarafestival in Brussel ontvangen (Bozar, Bronks, Flagey, Kaaitheater, de kathedralen van Sint-Michiels en Sint-Goedele en de Mirano Continental) zijn zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus, tram en metro). De festivalgangers kunnen het beste traject vinden om de concertplaatsen te bereiken via de zoekmotor die beschikbaar is op de MIVB-website mivb.brussels

Het Klarafestival 2017 draagt de titel “Home sweet home” en kaart de thema’s migratie en verplaatsing aan, ballingschap en identiteit. Het festival vindt plaats van 9 tot 24 maart in Brussel, Brugge en Antwerpen en biedt verschillende muziekvoorstellingen aan: concerten, muziektheater, multidisciplinaire voorstellingen en opera, terwijl er ook zijsprongetjes worden gemaakt naar andere kunstvormen (beeldende kunst, film).