MIVB brengt Couleur Café in beweging

Het wereldmuziekfestival Couleur Café palmt eind juni opnieuw de voet van het Atomium in. Met de EventPass, Noctis, gratis pendelbussen, metro, tram en bus doet de MIVB er alles aan om de festivalgangers op hun bestemming te brengen.

Zoals ieder jaar neemt Couleur Café eind juni de hoofdstad in. Het wereldmuziekfestival strijkt voor het tweede jaar op rij neer aan de voet van het Atomium, in het Ossegempark. Meer dan vijftig artiesten laten de festivalgangers bewegen op de muziek: Amadou & Mariam, Selah Sue, Ziggy Marley, Damso, Coely, Ibeyi Milky Chance, DJ Andrex & DJ Roméo : Los Generales, … én ook de Belgische hip hop ontbreekt niet van vrijdag 29 juni tot zondag 1 juli.

Vlot toegankelijk

Geen probleem om naar het festivalterrein van Couleur Café te gaan. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: metrolijn 6 (station Heizel), tramlijn 7 (halte Heizel, maar opgelet: pendelbus tussen de haltes Araucaria en Heizel), tramlijnen 51 en 93 (halte Stadion), tramlijn 19 (halte Heizel) of buslijnen 84 en 88 en Noctis-bus N18 op vrijdag en zaterdag (halte Heizel).

Gratis reizen met de EventPass

Het Couleur Café-festival biedt, dankzij een samenwerking met de MIVB, de festivalgangers gratis openbaar vervoer aan. Met de EventPass-code op het toegangsticket kunnen de festivalgangers een MIVB-ticket verkrijgen aan een GO-verkoopautomaat en zo gratis reizen op het hele MIVB-net.

Zonder zorgen terug naar huis met Noctis en de gratis pendelbussen

Ook om zonder zorgen terug naar huis te gaan, kunnen festivalgangers op de MIVB rekenen. Van middernacht tot 3 uur ‘s ochtends kunnen ze gebruikmaken van het Noctis-busnet en van gratis pendelbussen.

Zes pendelbuslijnen vertrekken om het kwartier van vrijdag tot en met zondag van aan het Atomium en bedienen verschillende hoeken van het Brusselse gewest. De pendeldienst is gratis op vertoon van het Couleur Café-armbandje.

Van aan het Centraal Station (aansluiting met de pendelbussen E en F) kan het Couleur Café-publiek de 11 Noctis-buslijnen ook gratis gebruiken met hun EventPass. De Noctis-bussen rijden om het half uur op vrijdag en zaterdag, van middernacht tot 3 uur.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel