MIVB-bus vervoert berichten voor familie en vrienden

In deze periode waarin contact houden tussen personen moeilijk is maar meer dan ooit noodzakelijk, draagt de MIVB haar steentje hiertoe bij. Bovenop het blijven aanbieden van een vervoersaanbod voor wie zich absoluut moet verplaatsen, vervoert de MIVB binnenkort ook berichten voor familie en vrienden die in Brussel wonen. De MIVB-bus «Voices of Brussels» verspreidt berichten van het publiek letterlijk aan het adres van de gekozen bestemmelingen.

Openbaar vervoer aanbieden om reizigers de kans te geven elkaar te ontmoeten is één van de opdrachten van de MIVB. In deze periode van thuisblijven zijn bijeenkomsten en ontmoetingen helaas opgeschort. Contact houden met dierbaren is daarentegen meer dan ooit noodzakelijk. Daarom lanceert de MIVB «Voices of Brussels», om iedereen de kans te geven gepersonaliseerde berichten onmiddellijk bij de gewenste Brusselaars te brengen. In plaats van familie en vrienden te ontmoeten kan de gepersonaliseerde boodschap worden toegestuurd…met de bus.

Een bericht sturen met de bus

Vanaf donderdag 16 april rijdt een MIVB-bus in de stad om via luidsprekers berichten te laten weerklinken voor inwoners of personen die in de hoofdstad werken.

Iedereen die dat wenst kan een geschreven of gesproken bericht sturen via Messenger @MIJNMIVB, gevolgd door de naam en het adres van de persoon waarvoor het bericht is bestemd.

Lieve woordjes, knipoogjes, grappige berichten, dankbetuigingen,… Alle stijlen zijn toegestaan, maar de berichten moeten bepaalde regels respecteren (beleefd taalgebruik, kort,…). De MIVB-bus «Voices of Brussels» is uitgerust met luidsprekers met een bereik van 35 meter en zal de straten van de hoofdstad doorkruisen op 16, 17, 21, 22, 23 en 24 april en de boodschappen uitsturen tussen 17 en 20 uur, door langs de woonplaats te rijden of de plaats waar de bestemmelingen zich bevinden.

De ingesproken berichten worden verspreid zoals ze zijn opgesteld. De geschreven boodschappen worden eerst opgenomen.

De MIVB kondigt de reiswegen van de bus op voorhand aan op haar Facebook-pagina. De verzender kan zo de bestemmelingen eerst verwittigen om op een bepaald tijdstip de oren gespitst te houden.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel