MIVB dimt lichten in metrostations voor Earth Hour

Op zaterdagavond 25 maart vermindert de MIVB gedurende een uur de lichtintensiteit in 54 van haar 69 metrostations. De Brusselse vervoersmaatschappij neemt zo deel aan de actie Earth Hour 2017 die de bevolking wil sensibiliseren rond de klimaatverandering.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij is al langer bekommerd om de bescherming van het leefmilieu in haar dagelijkse werking: metro’s en trams die op elektriciteit rijden, de recuperatie van remenergie, gescheiden vuilnisophaling, bestelling van minder vervuilende bussen en tests met elektrische bussen,… Maar vooral door openbaar vervoer aan te bieden dat almaar performanter is en daardoor meer en meer mensen aanzet om voor bus, tram en metro te kiezen, wat een daling van het autoverkeer in de stad en dus ook een vermindering van de vervuiling teweegbrengt.
 

Earth Hour 2017: de MIVB doet mee

De Earth Hour-actie is een initiatief van het WWF, World Wildlife Fund. Dat roept sinds 2007 op om de aarde een uur lang in het donker te zetten om zo symbolisch te strijden voor de bescherming van het leefmilieu en tegen de klimaatopwarming. Duizenden steden over de hele wereld nemen deel. Dit jaar wordt de inwoners, openbare instellingen, steden en bedrijven gevraagd het licht een uur lang te doven op zaterdag 25 maart.

Een actie waar de MIVB ieder jaar sinds 2009 graag haar schouders mee onder zet. 2017 vormt hier geen uitzondering op. De Brusselse vervoersmaatschappij kan vanzelfsprekend omwille van veiligheidsredenen niet alle lichten volledig doven in haar stations. Ze vermindert de lichtintensiteit in 54 van de 69 metrostations van 20.30 tot 21.30 uur. Dat bespaart ongeveer 1.000 KWh, wat overeenkomt met een verbruik van 2 tot 3 maanden van een doorsnee Brusselse gezin.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel