MIVB doet nachtje door in Europese wijk

Nuit Blanche Brussels zakt voor het eerst af naar de Europese wijk tijdens de nacht van 1 oktober. Het culturele evenement brengt sinds 2003 ’s nachts leven in de straten van de hoofdstad. Om het creatieve parcours zonder zorgen te kunnen ontdekken stelt Nuit Blanche in samenwerking met de MIVB gratis pendelbussen ter beschikking en is het Noctis-net die nacht gratis en versterkt.

Het culturele evenement Nuit Blanche vindt dit jaar plaats tijdens de nacht van zaterdag 1 oktober, van 19 uur tot 3 uur ’s ochtends, en wil «de stad gedurende een nacht inpalmen». De editie 2016 heeft als thema “Borders” (grenzen) en zakt af naar het hart van de Europese wijk.

Het hedendaagse artistieke parcours is gratis voor iedereen en biedt voor elk wat wils: installaties, multimediaprojecties, artistieke performances en interactieve prestaties van artiesten van overal in Europa. Nuit Blanche wil de openbare ruimte en tientallen plaatsen in de hoofdstad veranderen met hedendaagse creaties.

Het is ook dé gelegenheid om nieuwsgierigen uit te nodigen om meestal gesloten of beperkt toegankelijke ruimtes te ontdekken. En om Brussel op een andere manier te bekijken.

Gratis pendelbussen en Noctis

Nuit Blanche biedt samen met de MIVB gratis pendelbussen aan die de Europese wijk verbinden met het Centraal Station, waar de reizigers het Noctis-busnet kunnen nemen. De twee pendeldiensten verbinden het Luxemburgplein en Schuman met het Centraal Station van 23.30 tot 2.40 uur.

Het Noctis-busnet is voor de gelegenheid helemaal gratis en wordt verlengd tot 3 uur ‘s ochtends (laatste vertrek om 3 uur van aan het Centraal Station). De frequentie van bepaalde lijnen (N05, N06, N08, N09 en N10) wordt eveneens versterkt met een doorkomst om het kwartier (in plaats van om het half uur).

De Europese wijk is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: met de metro (lijnen 1 en 5, stations Schuman en Maalbeek) en met de bus (verschillende lijnen bedienen de haltes Luxemburg, Schuman en Leopoldpark).

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel