MIVB herinnert er met vleugje humor aan dat je de deuren niet mag blokkeren

MIVB herinnert er met vleugje humor aan dat je de deuren niet mag blokkeren

De MIVB lanceert een sensibiliseringscampagne om haar reizigers eraan te herinneren dat metrodeuren blokkeren zeer gevaarlijk is. Om de campagneslogan “Word geen worst. Blokkeer de deuren niet” op een originele manier kracht bij te zetten, deelt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zelfs hotdogs uit op haar metronet.

Elke dag nemen duizenden reizigers de metro van de MIVB. Reizigers die soms gehaast lopen om nog snel de metro te halen en daarbij de deuren blokkeren terwijl het geluidssignaal al weerklinkt. Deuren blokkeren is gevaarlijk en de MIVB wil dat dan ook ten allen prijze vermijden.

De veiligheid van de reizigers voor alles

Als de deuren van de metro sluiten, oefenen ze een grote druk uit. De reizigers die nog snel willen binnenglippen, lopen het risico gewond te raken als ze er tussen komen te zitten. Bovendien detecteert het controlesysteem voor de sluiting van de deuren niet altijd fijne voorwerpen, zoals de schouderband van een tas, een stuk van een jas, een sjaal of een hand,… De reizigers die te zeer gehaast zijn kunnen dus vast komen te zitten, met het risico mee te worden gesleurd wanneer het metrostel vertrekt. Risico’s nemen terwijl de doorkomst van de metro tijdens de spits maar enkele minuten bedraagt, loont echt niet de moeite.

De gevolgen op het net

De deuren blokkeren is niet alleen gevaarlijk voor de reizigers, het heeft ook negatieve gevolgen voor het metronet. Een geblokkeerde deur betekent dat de metro niet tijdig vertrekt en dat veroorzaakt vertragingen. Die vertragingen zorgen voor een sneeuwbaleffect waardoor het hele metroverkeer hinder ondervindt.

Humor brengt de boodschap over

Met de slogan “Word geen worst. Blokkeer de deuren niet.” gebruikt de MIVB een vleugje humor om haar boodschap over te brengen bij de reizigers. De campagne zal ook op het terrein zichtbaar zijn. Dinsdag 13 en woensdag 14 december deelt de MIVB gratis hotdogs uit tijdens de lunchpauze in metrostation Centraal Station. Met deze ludieke actie wil de Brusselse vervoersmaatschappij duidelijk maken dat de reizigers hun eigen veiligheid op het spel zetten.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel