MIVB lanceert één oproepnummer om verdachte voorwerpen of gedrag te melden op het MIVB-net

Reizigers die een verdacht voorwerp of gedrag opmerken op het MIVB-net beschikken vanaf vandaag, 10 januari, over een uniek oproepnummer om dat te signaleren: 1707. Dat is een eenvoudig nummer dat makkelijk te onthouden is en een extra mogelijkheid biedt om iets verdacht te melden.

Elke dag nemen duizenden reizigers de bussen, trams en metro’s van de MIVB en wandelen door de stations. Die reizigers merken soms voorwerpen of verdacht gedrag op maar weten niet altijd onmiddellijk wie ze moeten verwittigen of aarzelen om de hulpdiensten te storen (politie, brandweer,…) omdat ze niet helemaal zeker zijn van wat ze hebben gezien.

Daarom lanceert de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij op 10 januari een uniek oproepnummer om verdachte voorwerpen en gedragingen op het MIVB-net te melden: 1707.

Vorm het juiste nummer

Het gratis oproepnummer 1707 is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 beschikbaar. Via dat nummer treedt de reiziger in contact met een call center dat is opgeleid om op dit soort oproepen te antwoorden en dat onmiddellijk de gekregen informatie overmaakt aan de verschillende betrokken diensten (metro-, tram-, bus- of veiligheidsdispatchings, politie, …). Een uitgebreide affichecampagne start vandaag om de reizigers te informeren over het bestaan van dit nieuwe, eenvoudige oproepnummer, dat makkelijk te onthouden is.

Personeel, contactzuilen, politie, …

Het oproepnummer 1707 is een extra mogelijkheid voor wie een incident of een verdacht voorwerp op het net wil melden. Reizigers kunnen onmiddellijk de dispatching contacteren via de telefoon op het perron of de contactzuilen in de stations, en ze kunnen zich rechtstreeks richten tot de trambestuurder, de buschauffeur of de MIVB-medewerkers in de stations of op het net. De politie bellen via 101 – het nummer dat uithangt in elk station – blijft de prioritaire oproep voor precieze feiten zoals een diefstal, agressie,…

Voor informatieaanvragen over dienstregelingen, trajecten, tarieven of andere diensten, kunnen reizigers de dienst Customer Care contacteren op 070-23.2000.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel