MIVB-lijnen versterkt voor 20 km van Brussel

De MIVB versterkt haar metro- en tramlijnen op zondag 26 mei voor de 20 km van Brussel. Het openbaar vervoer is de ideale manier om er naar de wedstrijd te gaan. Sommige bus- en tramlijnen worden eveneens onderbroken om de lopers door te laten.

De 20 km van Brussel palmen de hoofdstad in op zondag 26 mei. Om er te geraken is het aan te raden gebruik te maken van het openbaar vervoer, dat wordt versterkt om de vele deelnemers en hun supporters in staat te stellen om naar het vertrekpunt te gaan, plaats te nemen langs het parcours en terug te keren naar huis na het evenement.

Versterkte metro- en tramlijnen

Metrolijnen 1 en 5 worden versterkt tussen 8.30 en 16 uur. Metro’s rijden om de 6 minuten, d.w.z. elke 3 minuten op het gemeenschappelijke deel tussen Weststation en Merode.

Er zijn ook versterkingen voorzien op tramlijn 81 tussen 8 en 18 uur.

Gemakkelijk met het openbaar vervoer

Lopers en toeschouwers kunnen de start van de 20 km van Brussel (Jubelpark) bereiken door metrolijn 1 naar Merode, Montgomery of Schuman te nemen en metrolijn 5 naar Merode of Schuman. Tramlijnen 7 en 25 rijden ook naar Montgomery, terwijl tram 81 naar Merode rijdt.

Reizigers kunnen het meest geschikte traject voor hun rit vinden met de routeplanner van de MIVB op de website en mobiele app. Daar vind je ook de omleidingen die gepland zijn om het evenement te organiseren.

De MIVB raadt aan om contactloos te betalen om te reizen. Met deze betaaloplossing kun je een ticket betalen door je contactloze bankkaart, smartphone of smartwatch te valideren aan de grijze validators die hiervoor zijn voorzien.

Bussen en trams omgeleid

De doortocht van de lopers en de organisatie van het evenement maken onderbrekingen en omleidingen op bepaalde tram- en buslijnen noodzakelijk:

  • Lijn 7 zal onderbroken zijn tussen Buyl en Vanderkindere tot 13.30 uur, met pendelbussen tussen ULB en Vanderkindere;
  • Lijn 8 zal onderbroken zijn tussen Legrand en Buyl tot 13.30 uur en tussen Wiener en het Trammuseum tot 17 uur;
  • Lijn 81 wordt beperkt tot Merode en zal niet verder rijden naar Montgomery tot 16.30 uur;
  • Lijn 92 en 93 worden onderbroken tussen Louiza en Kruidtuin tot 13 uur. Reizigers kunnen metrolijnen 2 en 6 gebruiken tussen deze haltes.

Buslijnen 12, 17, 21, 27, 33, 34, 38, 41, 54, 59, 60, 61, 64, 71, 72, 79, 80 en 95 zullen ook hinder ondervinden van het evenement.

Smartphones of smartwatches kunnen worden gebruikt bij de grijze validators die hiervoor zijn voorzien.

 

Voor meer informatie : www.mivb.brussels

Story image

 

 

 

Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1,2 miljoen inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 54 buslijnen, 11 nachtbuslijnen en een vervoerdienst voor personen met een beperking. 

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel