MIVB nationaal laureaat European Business Awards

Belgische winnaar “Customer Focus” voor reizigersinformatie en sociale media.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is verkozen tot nationaal laureaat van de European Business Awards (EBA) in de categorie “Customer Focus”. De EBA zijn Europese prijzen die succesvolle, innovatieve en duurzame bedrijven in 33 landen bekronen. De MIVB  en haar 7.600 werknemers dingen begin volgend jaar mee naar de Europese titel.

De MIVB  werd verkozen tot de Belgische laureaat in de categorie “Customer Focus” voor haar projecten rond reizigersinformatie en sociale media.
 

Voor reizigersinformatie gaat het om investeringen in de plaatsing van tijdsaanduiders aan bovengronds bus- en tramhaltes. In 2015 werden er 100 nieuwe displays geïnstalleerd, wat het totaal op 500 brengt. Ruim 80 procent van de klanten van de MIVB geniet nu van real time wachttijden aan haltes. In 2016 zijn er bovendien bijkomende investeringen voorzien. De MIVB wil op termijn dat bijna al haar 2.100 bovengrondse haltes een display krijgen die de wachttijd aangeeft.

 

Naast haar displays, website en mobiele app informeert de MIVB ook in real time via sociale media. Zo houdt de MIVB haar reizigers 7 dagen op 7 via Twitter in real time op de hoogte van onvoorziene storingen. Daarnaast geeft ze via sociale media een blik achter de schermen en meer achtergrond, vertelt ze de geschiedenis van het openbaar vervoer, etc.

 

Op Facebook en Twitter antwoordt het bedrijf  intensief op vragen van reizigers. Zo behandelde de MIVB in 2014 maar liefst 44.000 berichten op Twitter en Facebook. Elke vraag krijgt daarbij een persoonlijk antwoord. Elke klacht, suggestie of felicitatie vindt zijn weg naar het betrokken departement, zodat de dienstverlening verbeterd kan worden.

 

 De MIVB strijdt vanaf begin volgend jaar mee voor een “Ruban d’honneur” en de nationale en Europese publieksprijs. De jury van de European Business Awards bestaat onder meer uit ondernemers, academici en politici. Zo maakt voormalig eerste minister Yves Leterme er deel van uit.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel