MIVB-net 23 maart: update

De MIVB en haar voltallige personeel zijn aangeslagen door de vreselijke gebeurtenissen van vanochtend op haar openbaarvervoersnet.

Ondanks deze tragedie mobiliseert de MIVB zich om haar taken als openbaarvervoersmaatschappij te kunnen uitvoeren voor de Brusselaars, pendelaars en bezoekers. Brussel mag niet stilstaan.

Afhankelijk van de veiligheidsmiddelen die ter beschikking staan door de veiligheidsdiensten, werd volgende bediening uitgekiend voor woensdagochtend:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Roodebeek, Montgomery en Schuman aan de ene kant en de stations Centraal Station, De Brouckère en Weststation aan de andere kant.

Pendelbussen worden ter beschikking gesteld tussen Schuman en Centraal Station.

Voor metrolijn 5 : de metro’s stoppen in de stations Delta, Petillon en Schuman aan de ene kant en de  stations Centraal station, De Brouckère, Weststation, Sint-Guido en Erasmus aan de andere kant. 

Pendelbussen worden ingezet tussen Schuman en Centraal Station.

Lijnen 2 en 6 worden niet uitgebaat.

Lijnen 3/4  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Horta, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens, Beurs en Rogier. Wel uitgebaat worden de premetrostations Albert, Zuidstation, De Brouckère en Noordstation.  

Voor de lijnen 7/25 : worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau, Georges Henri en Diamant. Premetrostation Montgomery wordt uitgebaat.

De toegang tot het ondergrondse net wordt gecontroleerd door de veiligheidsdiensten en wordt toegestaan tussen 7 en 19 uur.

Een pendelbus rijdt tussen Simonis en Weststation.

Bovengronds wordt het merendeel van de bus- en tramlijnen uitgebaat.

Wij informeren onze reizigers in reële tijd over de situatie via de verschillende informatiekanalen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel