MIVB-net donderdag 24 maart: zelfde scenario als vandaag

Het MIVB-net wordt morgen, donderdag 24 maart, gedeeltelijk uitgebaat, net zoals vandaag woensdag. Het merendeel van de bus- en tramlijnen wordt uitgebaat en de metro rijdt alleen op lijnen 1 en 5 met een beperkt aantal (pre)metrostations die van 7 tot 19 uur open zullen zijn. Het gaat om eenzelfde scenario als vandaag.

In samenspraak met de autoriteiten werd beslist morgen, donderdag 24 maart in eenzelfde bediening van het openbaarvervoersnet te voorzien als vandaag.

Concreet betekent dit voor morgen, donderdag:

Voor metrolijn 1: de metro’s stoppen in de stations Stokkel, Roodebeek, Montgomery en Schuman aan de ene kant en de stations Centraal Station, De Brouckère en Weststation aan de andere kant.

Pendelbussen worden ter beschikking gesteld tussen Schuman en Centraal Station.

Voor metrolijn 5 : de metro’s stoppen in de stations Delta, Petillon en Schuman aan de ene kant en de  stations Centraal station, De Brouckère, Weststation, Sint-Guido en Erasmus aan de andere kant. 

Pendelbussen worden ingezet tussen Schuman en Centraal Station en tussen Simonis en Weststation.

Lijnen 2 en 6 worden niet uitgebaat.

Tramlijnen 3/4  worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Horta, Sint-Gillisvoorplein, Lemonnier, Anneessens, Beurs en Rogier. Wel uitgebaat worden de premetrostations Albert, Zuidstation, De Brouckère en Noordstation.  

Voor de tramlijnen 7/25 : worden normaal uitgebaat, met uitzondering van de stations Boileau, Georges Henri en Diamant. Premetrostation Montgomery wordt uitgebaat.

De toegang tot het ondergrondse net wordt gecontroleerd door de veiligheidsdiensten en wordt toegestaan tussen 7 en 19 uur.

Bovengronds wordt het merendeel van de bus- en tramlijnen uitgebaat.

Wij informeren onze reizigers in reële tijd over de situatie via de verschillende informatiekanalen.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 kmĀ². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel