MIVB-net gratis en versterkt voor Couleur Café

Het Couleur Café-festival installeert zich eind juni voor het eerst aan de voet van het Atomium. Zoals ieder jaar verbindt de MIVB zich ook dit jaar met het festival. De festivalgangers kunnen gratis het MIVB-net gebruiken om er naartoe te gaan en de gratis pendelbussen of het Noctis-net om terug thuis te geraken.

Voor haar 28ste editie verlaat het Brusselse festival Couleur Café de Tour&Taxis-site om zich van 30 juni tot 2 juli te installeren aan de voet van het Atomium in het Ossegempark.

Van 30 juni tot 2 juli kunnen festivalgangers er artiesten ontdekken van allerlei pluimage en verschillende muziekstijlen (hip hop, funk, reggae, world music, …).

Net zoals de voorgaande jaren verbindt de MIVB zich met het Brusselse muzikale evenement door de verplaatsingen van de liefhebbers van wereldmuziek te verzorgen.

MIVB-net gratis

Dankzij de EventPass, die op het toegangsticket staat, kunnen de festivalgangers een gratis vervoerbewijs krijgen voor het hele MIVB-net. Zo geraken ze gemakkelijk en zonder parkeerproblemen op het festival. De festivalsite aan de voet van het Atomium, is makkelijk bereikbaar met het openbaar  vervoer: met de metro (lijn 6, station Heizel), met de tram (lijn 7, halte Heizel of Eeuwfeest, lijnen 51 en 93, halte Stadion, lijn 19, halte Eeuwfeest) of met de bus (lijnen 84 en 88, halte Heizel).

Pendelbussen en gratis Noctis

Voor de terugkeer van middernacht tot 3 uur ‘s ochtends, legt de MIVB een gratis pendelbusdienst in voor de festivalgangers. Die kunnen ook gratis gebruik kunnen maken van de Noctis-nachtbussen met het vervoerbewijs dat ze via hun EventPass-actiecode hebben verkregen.

Van vrijdag tot en met zondag vertrekken zes pendelbuslijnen om het kwartier van aan het Atomiumplein. Ze doen het hele Brusselse gewest aan en zijn gratis toegankelijk voor festivalgangers op vertoon van hun Couleur Café-armbandje.

De festivalgangers kunnen dankzij hun EventPass eveneens gratis gebruik maken van de 11 Noctis-nachtbussen aan de halte Centraal Station (aansluiting met twee pendelbuslijnen). Het Noctis-net rijdt alleen tijdens de nachten van vrijdag op zaterdag, met een frequentie van een bus om de 20 tot 30 minuten afhankelijk van de lijnen. Voor de gelegenheid rijdt Noctislijn N18, die de Heizel bedient, om de 20 minuten in plaats van om het half uur tijdens de andere weekends.

Een festival zonder zorgen

Of het nu is om Birdy Nam Namy, Orishas, Pura Vida, Sysmo, Baloji, Alpha Blondy of Damian "Jr. Gong" Marley te zien, de Couleur Café-bezoekers moeten met de MIVB dus geen vervoerproblemen ondervinden.

Contacteer ons
Over MIVB

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderneming voor stedelijk openbaar vervoer. Ze bedient de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 randgemeenten. Haar werkterrein omvat een oppervlakte van 241,5 km². Ze verzorgt de verplaatsingen van een bevolking van meer dan 1.100.000 inwoners waarbij men nog duizenden pendelaars kan rekenen. Het MIVB-net telt 4 metrolijnen, 18 tramlijnen, 51 buslijnen en 11 nachtbuslijnen. De MIVB verzorgde in 2019 liefst 433,5 miljoen ritten.

MIVB
Koningsstraat 76
1000 Brussel